Search

La recepta de caldereta de llagosta

David de Coca ens dóna la recepta d’una caldereta de llagosta a Brou i fa sol, la secció gastronòmica d’IB3 Ràdio a les 12:00h al programa Al Dia: Brou i fa sol, dirigit per Rafel Gallego al costat de la periodista i responsable de comunicació de Chefs(in), Araceli Bosch. Ells ens han tornat a llançar una pregunta per Twitter:

Així és brouers, al programa d’avui ens han xerrat de la caldereta de llagosta. Ja ha començat la temporada de pesca de la llagosta, que és de l’1 d’abril fins al 31 d’agost. Per això aquest plat menorquí no podia passar desapercebut a Brou i fa sol -per això i perquè està boníssim-.

David de Coca, xef del restaurant Sa Llagosta, a Fornells (Menorca) i brouer d’aquesta setmana, ha explicat la seva recepta de caldereta de llagosta, la voleu sabre? Preneu nota!

  1. Començam amb una bona base: un sofregit de ceba i pebre verd. De Coca ens recomana molt poca tomàtiga -i si en posam que sigui triturada-.
  2. Feim una picada amb el cap, la melsa i fresa de peix. Afegim all i julivert. De Coca comenta que hi ha gent que sofregeix la llagosta, és la vostra elecció!
  3. Afegim les verdures i ho cobrim d’aigua.
  4. Bullim i deixam reposar durant unes 12 hores.
  5. Rectificam de sal un cop hem servit. Un consell del xef? Afegir garum durant el procés!

 

A Brou i fa sol els hi encanta acompanyar un bon brou amb un bon vi. Per això, el ja brouer habitual Tomeu Taura, soci de Vinàmica, ha tornat a donar consells sobre els maridatges. En concret, són tres les opcions de maridatge amb la caldereta de llagosta.

  • Maridatge de fusió: un vi blanc amb fusta, com el Xardoné de Toni Gelabert. “Amb notes cremoses que acompanyaran la densitat de la caldereta de llagosta” apunta Taura.
  • Maridatge de contrast: un vi blanc àcid amb un caire juvenil, com el Síncronia de Bàrbara Mesquida Mora.
  • Maridatge original: un rosat fresc com el PinUp by Les Messieurs Du Vin amb col·laboració amb l’enòleg Tomeu Llabrés. “Amb la llagosta anirà fantàstic!” deia Tomeu Taura.

 

Estam segurs que tots aquests maridatges seran perfectes per a la caldereta de llagosta, Tomeu!

Els dimecres ja no poden acabar sense que Araceli Bosch i els seus companys d’Al DiaRafel Gallego, Joana Maroto, Marga Martí, Sílvia Portell a la producció i Bernat Nadal al control tècnic- ens contin les millors receptes de brou. Som brouers! #vullserbrouer

Escolta el programa AQUÍ.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields