Search

Lluís Pérez, guanyador del Tianet de Palma

La coca de garrova i taronja del pastisser Lluís Pérez ha guanyat el concurs del Tianet 2022, convocat per l’ajuntament de Palma, i s’ha convertit en el nou símbol gastronòmic de les Festes de Sant Sebastià. Es tracta d’un pastís inspirat en la coca de patata, elaborat amb ingredients locals i de temporada, que ha obtingut l’aplaudiment del jurat i del públic, que podia participar a través d’internet.

La proposta de Lluís Pérez s’ha imposat a la resta de finalistes: la magraneta farcida de sobrassada amb mel, del Fornet de la Soca; el gató farcit, cobert de xocolata, del Forn i pastisseria Trias del Secar de la Real;  la pasta de full amb sobrassada i ametlla, del Forn Fondo; les canyes dolces de sobrassada, del Forn de la Glòria; i la trunyella dolça amb ametlla i taronja, de la Pastelería Ángel.

Lluís Pérez ha explicat que per fer el Tianet es va inspirar en un pastís que fos fàcil de fer a casa. «Està inspirat en la coca de patata i hem fet una crema de garrova amb praliné d’ametlla mallorquina i suc de taronja per crear un nou pastís original que formi part del receptari casolà».

Així aquest pastís podrà dur-se a les torrades tradicionals de Sant Sebastià i sera fàcil de compartir o menjar de forma individual.

Haver guanyat el concurs els fa molta il·lusió: «Fa moltíssima il·lusió haver guanyat pel que hi ha darrere, la feinada de pensar, de fer proves, i també el que ha suposat sortir de les festes de Nadal i l’esforç extra que ha fet l’equip per donar abast i poder participar en el concurs. Al final eren afegir coses al dia a dia, una elaboració més al dia, per tal de tenir-la el següent dia per poder-la provar. Tot aquest esforç es veu recompensat amb guanyar, i clar, ens fa moltíssima il·lusió».

Sobre totes les propostes presentades creu que «els altres companys han presentat propostes molt interessants, i estam molt contents d’haver participat i més, amb el nivell que hi havia».

Pots comprar aquest pastís a la web de Lluís Pérez, pastisser

La recepta

Per a fer el tianet, és necessari fer quatre elaboracions diferents: la coca, la crema de garrova i taronja, el praliné i la glaça de taronja.

A continuació, podeu veure els ingredients i el procés:

1.Coca
Ingredients:
Farina de força 480,6 g
Ous 151,8 g
Llevat 35,4 g
Oli 101,2 g
Sucre 177,1 g
Patates 227,7 g
Garrova bio en pols 25,3 g
Sal 1 g
Procés: Pastau tots els ingredients fins a obtenir una massa llisa i elàstica. Deixau-ho fermentar fins que tripliqui el seu volum.
Tornau-ho a pastar per a eliminar els gasos de la fermentació.
Dividiu-ho en petites porcions, a gust (nosaltres les feim de 20 g), i posau-ho en un motlo circular.
Deixau-ho fermentar de nou fins que el volum es tripliqui.
Coeu-ho al forn ja calent a 180°C entre 10 i 15 minuts, depenent del forn. Deixau-ho refredar.

2.Crema de garrova i taronja
Ingredients: pols de garrova 60,0 g, oli d’oliva verge extra 48,0 g, llet d’ametla 62,1 g, suc de taronja 33,8g. Ratllar: 0,2 g de taronges.
Procés: Capoleu tots els ingredients junts fins a aconseguir una crema homogènia.

3. Praliné d’ametles 70%
Ingredients: Ametles 67,1 g, sucre de llustre 28,3 g i 0,5 g de sal
Procés: Torrau les ametles al forn a 150oC durant 10 minuts i després 10 minuts més amb el tir obert. Deixau-les refredar, capolau-les i feu-ne una pasta en una batedora de mà. Afegiu-hi el sucre i la sal.

4.Glaça de taronja
Ingredients: Sucre de llustre 153,8 g i 46,2 g de suc de taronja
Procés: Mesclau el sucre amb el suc de taronja fins a aconseguir una pasta homogènia. Pintau-hi els tianets una vegada cuits. Finalment, ratlleu-hi pell de taronja per damunt.

El concurs

El concurs del Tianet ha estat convocat per l’ajuntament de Palma amb motiu de les Festes de Sant Sebastià 2022 entre els forns i pastisseries de ciutat, amb la idea de trobar una recepta representativa de les festes. Els forns finalistes han oferit les seves propostes durant tot el temps que ha durat el concurs. 

A la imatge, podem veure (d’esquerra a dreta), Pep Magraner, portaveu del jurat i president de l’Associació de Forners i Pasteissers de les Illes Balears, el pastisser Lluís Pérez; el tinent de batle de Participació Ciutadana Alberto Jarabo i Claudia Costa, directora general de l’àrea. 

Des de Chefs(in) volem donar l’enhorabona Lluís Pérez i al seu equip per haver guanyat aquest concurs.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields