Search

Responem preguntes sobre maridatge de vins

Avui aquest post va de maridar plats

Sou dels que acompanyau el peix amb un vi blanc i la carn amb un vi negre? Sou dels que només demanau un escumós quan heu de brindar? O sou dels que heu deixat enrera el vi rosat?

He fet una petita enquesta a Twitter per copçar opinions i per traslladar-la a Brou i fa sol, la secció gastronòmica del programa Al Dia d’IB3 Ràdio. Aquest ha estat el resultat.

Hem demanat a dues persones que saben de vi que ens ajudin amb les respostes.

En primer lloc, Tomeu Taura, soci de Vinàmica, distribuïdora i assessoria de vins a Mallorca, a qui hem demanat:

El peix sempre amb un vi blanc?

Javi Pons y Tomeu Taura, fundadores de Vinamica, un Peccata Minuta de Chefsin

«Jo diria que el maridatge és molt personal. Depèn del gust de cadascú. Hem de fer el que ens agradi i ens doni plaer«. Com a punt de partida és un bon argument.

El vi blanc casa sempre amb el peix ? «No sempre és així, ens explica en Tomeu. Depèn del peix i de la guarnició».

Anam a posar exemples. «Un peix blanc amb una salseta lleugera pot anar bé amb un vi blanc o amb un escumós però una tonyina o un salmó, que són peixos amb més greix, podrien anar molt bé amb un rosat o amb un vi negre de caire àcid, fresc,  jove, fins i tot, un vi d’alguna zona freda, per exemple Ribera Sacra».

Segona pregunta: la carn sempre amb vi negre?

Ens vendrà a cercar la policia foodie si demanam una carn amb un vi que no sigui negre? Li ho hem demanat a Nene García, cap de sala del restaurant Can Simoneta, a Capdepera.

«Històricament s’acompanyava el vi negre amb carn pel seu aport de tanicitat. Però què me podeu dir d’una cochinita pibil feta amb porc negre de Mallorca? Jo sens dubte la maridaria amb un vi blanc».

No tenc cap dubte que Nene García ha tastat el taco de cochinita pibil del cuiner mexicà David Moreno, xef de Can Simoneta. Com que jo també l’he tastat me sum, sense dubtar-ho, al seu entusiasme.

Darrera pregunta: i el rosat què?

Per què el vi rosat és tan denostat? En Tomeu Taura ens posa en antecedents:

«Es un tema cultural. Els vins rosats fa molts d’anys es feien amb els excedents o amb els raïms que no se podien dedicar a fer vi negre. Però avui en dia són tant o més importants que la resta. És molt difícil per a les bodegues elabroar un bon vi rosat perquè és molt delicat i també pel color que es vol aconseguir o per les sensacions que produeix».

El rosa és tendència

En lloc de recomanar-nos un vi en concret, el soci de Vinàmica ens proposa fixar-nos en l’estil de color, diferenciant el color concentrat del més clar . Actualment aquest color rosat més pàlid tipus pell de ceba és tendència. Prové de la zona francesa de Côtes de Provence on té molta fama. «És un rosat pàlid, combinable i refrescant que ens dóna molt de joc», assegura en Tomeu.

Sigui com sigui: «El més important és gaudir del menjar i del beure. Si t’agrada, gaudeix-lo». Paraula de Nene García.

Escolta el programa de Brou i fa sol complet aquí.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields