Search

Manuel Pérez, dos anys de feina amb el GREC

Sovint la feina d’un professional de la restauració no se centra exclusivament en les tasques a dur a terme dins el propi lloc de feina. I no estam parlant només de la participació en esdeveniments, ja siguin privats o públics, o a acudir a congressos, ponències i altres espais de formació. Sovint, la feina d’un professional de la restauració és servir de model per a una part de la població que necessita un mirall en què reflectir-se, un guia per fer front a una situació adversa i poder sortir-ne reforçat.

Manuel Pérez, guardonat el 2014 com el millor cap de sala de les Illes per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, és un d’aquests professionals. Pérez fa dos anys que està implicat en un projecte que, en paraules seves, «és molt reconfortant». Es tracta de la seva feina com a professor d’auxiliar de cambrer en el Grup d’Educadors i Treball en Menors (GREC) de Mallorca.

El GREC és una associació sense ànim de lucre que des de 1987 treballa en l’àmbit socioeducatiu dirigint-se sempre a persones en situació de vulnerabilitat, risc o conflicte social. El seu objectiu és facilitar el procés de formació i incorporació laboral de les persones en situació de dificultat social, especialment dels joves.

Planteja un model de formació dinàmic que incorpora la figura del docent o mestre de taller d’ofici que treballa els aspectes tècnics de l’ofici. És el cas de Manuel Pérez, que forma als joves en l’ofici de cambrer, perquè el dia de demà puguin trobar una feina que els permeti la reinserció social.

Els professors treballen conjuntament amb un educador que fa feina de manera transversal, és a dir, amb tots aquells aspectes necessaris per a la inserció, com són les rutines, els hàbits, la puntualitat, la comunicació o el treball en equip. Segons Pérez, “els educadors són una figura importantíssima, ja que es preocupen no només que els joves avancin en la part tècnica, sinó també que progressin com a persones».

Sobre Manuel Pérez

Vinculado al mundo de la hostelería desde que tenía 10 años por un negocio familiar, empezó a alternar estudios ya a los 14 años. Manuel Pérez es jefe de sala y sumiller, y desde enero de 2018 es director corporativo de Restauración en la cadena hotelera mallorquina Som Hotels, con hoteles en Alcúdia, Cala Bona y Can Picafort.

1 comment

Comments are closed.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields