Search

Joan Bagur: «M’agrada la màgia de Sant Joan»

El xef de Morvedra Nou, el ciutadellenc Joan Bagur, es prepara per a les festes de Sant Joan de Ciutadella «amb molta il·lusió, amb moltes ganes de viure un altre any aquestes festes, de fer bulla amb els amics i de com en deim per aqui, començar s’any be!».

– Fas algun menú especial al restaurant?
El restaurant el tanquem al públic i sols obrim per a la gent de l’hotel amb un menú especial, amb productes i plats típics de les festes… Aquest any hi tenim uns calamars plens amb ametlles. També als esmorzars oferim el més que tradicional «xocolati i ensiamada», perquè Sant Joan no s’entén sense aquest acte.

– Quin seria el plat característic de Sant Joan? Quin és el teu secret per preparar-lo?

Unes pilotes de carn amb salsa d’ametlles és un dels plats més típics de les festes. Secret? Cap ni un! Dedicació i cura. Des de l’all per fer les pilotes, a la qualitat de les ametlles… Donar-li temps a tot perque quedin el millor possible.
Les pilotes amb tomatigat són altres, amb una bona tomàtiga i dins un coc, és perfecte per a aquests dies…

– Com prepares es ginet?

Sobretot amb llimona natural 3×1, unes fulles de menta i que sigui ben fresquet, sempre amb bona companyia i gaudint de les festes com toca!

– I tu com participes a les festes?

Fent bulla des de baix, gaudint d’amics, familia… Me toca fer feina una part de les festes. Aquesta és una de les coses dolentes del meu ofici: haver de fer feina per Sant Joan. Si és Nadal o Setmana Santa m’és igual però pero per Sant Joan… És més complicat aixecar-se i anar a fer feina que anar a fer botar cavalls!

CHEFS(IN) JOAN BAGUR

– Què és el que t’agrada més de les festes de Sant Joan?

M’agrada el primer toc, el primer replec, el caragol d’es Born, la tornada de Sant Joan de missa, Ses Voltes…. El caragol de Santa Clara és molt especial per als ciutadellencs ja que no sol haver-hi molta gent de fora i podem gaudir de les festes com sempre s’ha fet: entrant els cavalls a cases, fent sa capadeta tranquilament… Me quedo amb totes les festes! Perquè m’agrada la màgia que tenen, la tradició, el sentiment, l’orgull de ser ciutadellenc i santjoaner, m’agrada aquesta comunió entre tradició, rituals ancestrals i actualitat, la sinceritat dels cavalls i la seva noblesa… De vegades fan més por les persones que els cavalls…

Companys de Chefs(in) VISCA CIUTADELLA I VISCA SANT JOAN!

Aquí la meva interpretació dolça de Sant Joan: menjar blanc amb terra d’avellanes, gelatina de gin i gelat de llimona.

CHEFS(IN) JOAN BAGUR

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields