Search

Santi Taura y Joan Bagur cocinan queso

Dia 14 de febrer va tenir lloc un nou curs de cuina a4mans de Chefs(in) en col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Ajuntaren les mans els cuiners Santi Taura (Mallorca) i Joan Bagur ( Rels Restaurant, Menorca) amb un ingredient comú: el formatge.

2 cuiners, 4 receptes, mil idees.

Aquests cursos a4mans de Chefs(in) es dirigeixen tant a professionals com a aficionats a la cuina. L’objectiu és que torneu a ca vostra amb un munt d’idees per posar en pràctica. I si hi ha un cuiner que en tengui mil és Santi Taura, qui des de fa 13 anys canvia el menú del seu restaurant de Lloseta cada setmana. «Si coneixes la base, la teva imaginació i el teu rebost són el límit».

En Santi ho va demostrar partint de la seva recepta d’espuma de formatge que podríeu posar al damunt d’una crema de coliflor, a una torrada de pa amb oli, amb patates per acompanyar un bon tall de carn o (un cop refredada) en una amanida de fulles.

«Teniu mínim 150 receptes amb tot el que us he explicat», va dir. «Més de 300!», va contestar un alumne.

Per a en Joan Bagur, jove cuiner del restaurant Rels de Ciutadella, era el primer #a4manos a Mallorca. Va presentar dos plats: una sopa de formatge de Menorca amb cebes i anous i una porcella amb cremós de formatge.

La porcella és un plat típic de la carta de Rels que va rescatar del receptari antic de Fra Roger. Se li treuen tots els ossos i se li posa formatge tendre, encara que en Joan prefereix el formatge semi que per a ell és més gustós. La carn l’acompanya d’un puré de xirivia i un cremós de formatge.

Cuina en viu i en directe.

Com podeu veure a le fotos, en Santi i en Joan no feren feina tots sols. En Santi va venir amb el seu cuiner Pau Barceló. I al costat d’ells tres, varen fer feina com a autèntics professionals els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears que, de manera voluntària, col·laboren amb Chefs(in) en aquests cursos i tenen l’oportunitat d’estar al costat d’aquests cuiners de referència.

En aquesta ocasió foren Lua Santos, Valentín Pérez, Victòria Rosselló, Maria Magdalena Sureda, Paula Escandell, Maria del Mar Rosselló i Max Gayà. Gràcies a tots!

 

I com que no només de menjar viu l’home, vàrem començar la classe amb un teatail de Marabans (o dit d’una altra manera, un cóctel fet amb tè) que va presentar el Marabans Experience Manager. Si ja teniu ganes d’estiu, aquest tè vermell de la varietat taronja-llimona amb un poc de licor de Cointreau i ginebra us transportarà directament a la platja.

Cada un dels plats del menú de Santi Taura i Joan Bagur es va maridar amb vins seleccionats per Vinamica, com a cada curs #a4manos.

En aquesta ocasió, la carta de vins va estar formada tota per vins blancs:

  • 1703 Petit Celler Blanc que va maridar amb la sopa de formatge amb ceba i anous que va preparar Joan Bagur. Prensal blanc i Chardonnay. D’una petitta bodega de Santa Maria propietat del jove Sebastià Ordinas Capó.
  • Son Puig Blanc d’Estiu que va maridar l’espuma de formatge maonès de Santi Taura. Fet amb Prensal, Chardonnay i Sauvignon blanc. Vi de la terra de Mallorca.
  • Raor brut nature és una de les recomanacions de Vinamica Magatzem de Vins que no falla mai. Afruitat i estrucutrat sense perdre la seva lleugeresa, va maridar la porcelleta amb salsa de formatge de Joan Bagur. 60% Parellada i 40% Chardonnay.
  • I, finalment, Veritas Blanc Dolç de José Luis Ferrer. 100% moscatell de grà menut, dolç i fresc, que va acompanyar el gelat de formatge fresc de Santi Taura.
Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.