Search

Sopant a un palau

La Nit de l’Art de Lloseta ens va obrir les portes del palau d’Aiamans i els seus jardins, palau que va pertànyer al Comte d’Ayamans fins que va passar a mans del financer Joan March que hi visquè amb la seva dona. En aquest magnífic i decadent lloc, l’ajuntament celebrava l’esdeveniment cultural Accions amb pintura, escultura, música i poesia i, per primer cop, hi participàvem Chefs(in) amb dues propostes gastronòmiques:

5 xefs al jardí, cadascun amb una degustació que composava un menú complet.

  • Miquel Gelabert, de Can March Restaurant: Sípia-panades amb gaspatxo de xítxeros
  • María Salinas, de Brondo Architect Hotel: Frit de l’hort
  • Joan Marc, de Restaurant  Joan Marc: Tomàtiga farcida amb cuscús, formatge fresc i anxoves
  • Guillem Suñer, de l’hotel Ca’n Bonico: Crema d’ametlles amb tonyina marinada i granissat de raïm
  • Manu Pereira, de Vintage 1934 a Cap Vermell Beach Hotel: Fusió de xocolates amb cítrics

Més de 300 persones varen poder menjar amb tranquilitat, baix les bombetes estiuenques i la lluna plena, les propostes d’aquests grans cuiners. L’entorn, els jardins, l’edifici del palau… tot convidava a gaudir de la nit i del menjar. Els xefs, junts, afegiren la seva energia a aquesta màgica nit. Les acompanyaren Marabans Coffe & Tea, la cervesa de Molí Balear i el vi 50 Cèntims de Highland Gold elaborat per Tianna Negre.

Al mateix temps, però dins el palau, el xef Santi Taura exercia d’amfitrió en el seu poble, al costat del seu cap de cuina Jaume Comas. 16 persones varen aconseguir saltar-se la llista d’espera més llarga d’Espanya en un restaurant gràcies a la «taula impossible» que els havíem preparat a una de les magnífiques i nues terrasses del palau. La cuina la va posar el nostre col·laborador Elecco Kitchen i la sel·lecció de vins la varen cuidar al detall des de Highland Gold Mallorca. Tot va ajudar. Els comensals no es coneixien abans d’aquesta cita però acabaren compartint cuina, xerrades i, sobretot, l’experiència.

Aquest palau té alguna cosa especial. Hi estam segurs que ens hi retrobarem més endavant.

 

 

 

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields