Search

Cent anys de coca de patata a Ca’n Molinas

Les coques de patata del forn de Ca’n Molinas són un símbol de Valldemossa. El forn va ser fundat l’any 1920 per don Miguel Cañellas Nadal, natural de Bunyola, i per donya Maria Estrades Estrades. L’any 2020, per tant,  celebrarà el seu 100 aniversari. Ara mateix du l’empresa familiar la tercera generació: els germans Miquel Àngel i Maria del Pilar, tots dos estan molt emocionats per la trajectòria del seu negoci.

Quan el padrí i la seva dona obriren Ca’n Molinas, les coques de patata que es feien no tenien el mateix aspecte que les que veim avui, eren grosses i es repartien en bocins. Ara, encara que se’n segueixen fent de grosses, és més comú veure coques de patates d’un tamany menor. Per què? Na Maria del Pilar ens explica que es deu a que la gent va començar a demanar porcions individuals i que va ser una idea del seu padrí.

Així mateix, la recepta continúa sent la mateixa i la forma de fer-les també. Els ingredients són patata, saïm, farina, ou, sucre i «molt de carinyo», diu na Maria Pilar. Per fer-les, s’utilitza un forn de llenya que té cent anys i els dona aquest gust tan especial, abans de ficar-les, però, les fan com fa cent anys: una a una rodant.

Encara que les coques més conegudes siguin les que veim normalment, també les fan d’albercoc, prebe, sobrassada… i es poden menjar totes soles, amb una xocolata calenta o un gelat.

Si vols escoltar l’entrevista de na Maria Pilar a la secció de Brou i fa sol d’IB3 Ràdio, fes clic aquí.

Foto principal: visit Valldemossa.

Foto: Facebook Ca’n Molinas.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields