Search

Els plaers de la xocolata

Avui, que ja ha arribat el fred i comença a venir de gust una bona tassa de xocolata fosa o un trosset de pastís (també de xocolata, clar), us vull fer algunes recomanacions referents a aquest passatemps tan llaminer:

1. Cal que sigueu molt exigents amb la qualitat de la xocolata que utilitzeu per a les vostres receptes. Procureu, si podeu, escollir productes elaborats amb mantega de cacau pura. La xocolata negra ha de contenir més d’un 60% de cacau, i la xocolata amb llet més del 30%. La xocolata molt amarga (més del 72%) la deixarem per a receptes de caire més experimental.

2. No heu de considerar la xocolata amb llet o la xocolata blanca com a subproductes; algunes són excel·lents. Això sí: com ja us he indicat abans, heu de saber triar bé el producte!

3. Heu de tenir en compte que la cobertura de xocolata es fon molt millor que les xocolates “normals”, això és, totes aquestes a les quals he fet referència. Per tant, a l’hora de cuinar sempre ens convé més tenir-ne a mà.

4. Ja per acabar, a l’hora de mesclar la xocolata amb la mantega (si feu un pastís o alguna altra recepta dolça), cal que tingueu en compte que la mantega sempre ha de ser pomada, això és, molt blana i cremosa, però homogènia i no fosa (aquesta circumstància resulta primordial per poder-la batre bé amb el sucre o els ous). Cal encalentir-la a temperatura ambient; per tant, no heu d’introduir-la al microones o col·locar-la sobre una superfície calenta.

(Aquest i altres comentaris els trobareu també al bloc de Joan Marc Restaurant)

1 comment

  1. Enhorabona a na Cati Pieras i en Marc pel curs de dimecres passat. Les receptes i la manera d’explicacions-les han estat tot un luxe.

Comments are closed.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields