Search

La bona cuina, per Miquel Gelabert

La bona cuina és la primera edició dels tallers organitzat per Gastronòmicament on el principal protagonista és el producte mallorquí de qualitat i temporada. Vaig tenir el privilegi, aquest passat mes d’abril, d’inaugurar la iniciativa amb dos tallers. El primer, dia 21 d’abril, dedicat al món de les carns i una segona entrega, dia 28, dedicada a la mar que mos envolta i els seus magnífics productes.

El taller de carn va consistir amb l’elaboració de dos entrants i un plat principal:

  • Coca de blat de xeixa amb cebes novelles, carxofes negres i botifarró de porc negre
  • Bolles de pollastre de fora vila amb safanòries morades i taronges de Sóller
  • i com a plat principal, secret de porc negre amb bolets de primavera, moniato i vi de Manacor

Per lo que se referí al peix les elaboracions cuinades varen ser:

  • Tartar de negrito amb fruites i algues
  • Gambes de Sóller amb un quallat de pebres vermells, per obrir gana
  • i, com a plat principal, un mar i muntanya de farcellets de col borraxona amb rap i sobrassada de porc negre

MIQUEL GELABERT BONA CUINA 02

Aquets tiberi se va poder degustar i acompanyar amb els vins de la bodega de Manacor Pere Seda. D’altra banda, Olis Jornets, Especias Crespí, Cafés Bai, Galetes Gori de Muro, Hiper Centro i ajuntament de Manacor varen fer possible com a col·laboradors aquestes jornades gastronòmiques. Menció especial per a la EHIB que mos va enviar en Guillem un del seus alumnes per col·laborar amb l’elaboració de tots aquets plats. Els taller se varen impartir a ca nostra, el restaurant Can March de Manacor.

Aquesta edició de la bona cuina tindrà la seva cloenda divendres dia 8 de maig, a les 21.30h, al mateix restaurant, on prepararem un menú de maridatge creant un diàleg harmoniós amb les mateixes bodegues Pera Seda. Aquest sopar va dirigit als alumnes dels tallers, però també està obert al públic en general sempre reservant amb antelació i tenint en compte que les places són molt limitades.

De moment, l’experiència ha estat molt enriquidora i el resultat molt satisfactori. Als dos taller vàrem penjar el cartell de totalment ple. Això és un exemple, una vegada més, de que la gastronomia, el producte local de qualitat i la bona cuina interessa a la gent.

Des d’aquesta plataforma Chefsin volia donar les gràcies a tots els assistents per la seva lleialtat i confiança. A tots els col·laboradors que han aportat els seus productes i a Gastronòmicamet per comptar amb jo i el nostre restaurant per a tant fantàstica iniciativa.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.