Search

Xesc Reina reinventa la sobrassada a Mallorca

El mestre xarcuter ens explica els secrets de la ‘charcuisine’, el nou concepte de xarcuteria que sorgeix a Can Company

Xesc Reina treballa en xarcuteria des de fa més de tres dècades. No només en l’elaboració del producte, sinó també en la recerca i la investigació. Durant tot aquest temps ha conegut el producte a fons i ha aconseguit reinventar la xarcuteria tradicional i transformar-la en la charcuisine, una nova visió que combina innovació i costum.

Tot això ho du a terme a Mallorca, a Can Company. És aquí on treballa el seu producte estrella: la sobrassada mallorquina. Destaca per la qualitat i per la diversitat de la seva oferta, que va des de la sobrassada de tota la vida, fins a combinacions sorprenents com sobrassada amb xocolata o fruits secs. El secret, diu Xesc, és el temps.

El mestre xarcuter ens explica que hi ha molts factors que determinen el gust que té una sobrassada, no només conten els ingredients, sinó també el temps de curació del producte. És per això que diu que és qüestió dels gusts personals de cada un.

A l’hora de degustar una bona sobrassada també hi ha moltes combinacions possibles: amb pa o sense, amb sucre, amb mel, amb formatge o fins i tot amb fruita. Amb un bon vi o amb un suc de taronja, tot dependrà del paladar de qui la tasti, tot i que Xesc té clar que la millor manera de degustar-la és temperada, sense res més.

Quan li demanem per la seva labor a Can Company, ens explica que, d’alguna manera, han duit a terme una tasca social. Han recuperat dos productes típics de la nostra gastronomia que ja no tenien presència a les illes: la nyora i la figatella. S’ha duit a terme a través d’un procés de recerca en el qual ha estat necessari tornar a les arrels i modificar en petit grau els productes, per tal d’adaptar-los al segle XXI i poder incorporar-los al mercat gastronòmic actual. “En aquest sentit, s’ha d’entendre la gastronomia com a una part important de la cultura”, assegura Xesc Reina.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.