Search

Brou i fa sol, la secció gastronòmica d’IB3 Ràdio

Brou i fa sol és la nova secció culinària del programa d’IB3 Ràdio, Al Dia, dirigit per Rafel Gallego. Tots els dimecres a les 12:00h Araceli Bosch, periodista i responsable de comunicació de Chefs(in), ens donaran una recepta de brou, o feta amb brou, comentada per alguns dels millors xefs de Balears. Brou i fa sol és gastronomia, és bona cuina i és Mallorca, preparats per ser #brouers?

Aquesta secció gastronòmica s’estrena amb un clàssic: el brou de peix. I com que, encara que ho volguem negar, el poble i el poder està en les xarxes socials, Al Dia va llançar una pregunta a Twitter: Posau pebres al brou de peix? Uns varen dir que sí, altres que només quan tenien, però la gran majoria va ser clara: al brou de peix no se li posen pebres.

La pregunta va causar un gran enrenou a les xarxes i tothom, professionals de la cuina o no, es va animar a fer comentaris.

Per tenir present les dues cares de la moneda, van entrar en joc els dos primers brouers del programa, Miquel Gelabert, xef de Can March i Miquel Calent, xef de Can Calent. En aquest debat sobre el brou de peix i el pebre, Gelabert ho tenia clar, sí al pebre. Perquè el seu brou és de tota la vida, de la província d’Alacant i allà posen sempre. Calent, que entre bromes elogiava el nom del programa i ens va regalar, fins i tot, el començament d’una canço: «Brou i fa sol i ses bruixes escalden sopes», va donar un no rotund com a resposta. A més, ens va donar un consell per cuinar brou de peix: mai deixar que el peix es desfaci, el peix ha de sortir cuit i d’una peça. Posats a fer preguntes polèmiques, Araceli va disparar una altra qüestió: premsam el peix, sí o no? Miquel Calent va respondre gairebé a la velocitat de la llum: «Espera que em vaig a fer s’harakiri!». D’acord, Miquel, el peix no es premsa!

La gran incògnita de si el brou de peix es cuina amb pebre o no, no es va resoldre. Però hi ha una cosa que va quedar clara: el brou de peix, tant de Gelabert com de Calent, tant amb pebres com sense pebres, ha d’estar per llepar-se els dits! A Rafel Gallego li ha quedat una tasca pendent, dur tuppers de brou de peix a IB3 Ràdio.

A ritme d’Estopa i del seu Vino Tinto, qui millor que Tomeu Taura, soci de Vinàmica i ara brouer, per aconsellar sobre quins vins han d’acompanyar al peix o al brou de peix. Taura va explicar que el vi blanc o els escumosos van millor amb el peix, perquè no emmascaren el seu sabor. Però sempre hi ha altres opcions, com el vi fi d’Andalusia, amb un punt salí.  D’escumosos ens va recomanar Raor, fet a Felanitx.»Els maridatges són lliures, hem de disfrutar«, va dir Taura.

Tancant aquest primer capítol de Brou i fa sol, la brouer Raquel Bernácer, dietista i nutricionista ens va ensenyar a berenar bé. Bernácer es autora del blog alimentarte.net i autora del llibre Aprende a desayunar. Recetas saludables para empezar el día con energía. «El berenar a Espanya és bastant pèssim» deia Bernacer. La brioixeria industrial i el cafè als dematins són genials, però la nutricionista tenia raó, no aporten els nutrients necessaris. Araceli li va demanar consells per vèncer la manca de temps, imaginació i gana que tenim als dematins a l’hora de preparar el berenar. Bernácer va ser clara: planificar el menú dels teus berenars, rompre el dejuni nocturn quan es tengui gana i cercar receptes originals.

Amb el refrany «El bon brou amb un tall de ceba ja en té prou» i entre cants de «Brou i fa sol, ses bruixes escalden sopes, brou i fa sol, i se’l mengen sense dol», Araceli Bosch i els seus companys d’Al Dia – Joana Maroto, Mònica Bestard, Rafel Gallego, Sílvia Portell a la producció i Bernat Nadal en el control tècnic- es varen acomiadar d’aquesta alegre i apetitosa secció fins a la setmana que ve.

Nosaltres ja som brouers, i tu? #vullserbrouer

Escolta el programa AQUÍ.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields