Search

Miquel Calent berena a `El replà´ d’IB3 Ràdio

Menjam el que som

Dia 4 de gener de 2021, s’estrenava El Replà, el nou magazín d’IB3 Ràdio conduït per Araceli Bosch i David Oliver, de dilluns a divendres de 17:00h a 19:00h, on durant tota la tarda repassen l’actualitat i conversen amb diferents personalitats i experts pertanyents  a nombrosos àmbits.

[thb_image_slider thb_equal_height=»true» autoplay=»true» images=»45489″]
Imatge de Twitter: @ElreplaIB3

Des del dia de la seva estrena, el programa ha berenat ja amb més de 25 personatges rellevants de les Illes, des de cantants a escriptores, passant per esportistes fins a arribar a, naturalment, cuiners. I per cuiner, en Miquel Calent.

Amb un estil de cuina eminentment mallorquina, amb pinzellades de la resta de les illes i territoris del Mediterrani. Així és la cuina de Miquel Calent, xef del restaurant familiar Can Calent i de Cuit, el restaurant de l’Hotel Nakar de Palma.

Tot i confessar que mai berena i que com a molt fa menjades principals, amb El Replà ha fet doble excepció: berenar i escoltar la ràdio a casa, cosa que normalment només fa quan va amb el cotxe.

[thb_image_slider thb_equal_height=»true» autoplay=»true» images=»45491″]
Imatge de Nando Esteva per a Chefs(in) Magazine

En Miquel va estudiar per ser tècnic de laboratori, però quan feia un mes que hi feia feina va saber que allò no casava amb la seva forma de ser. Es descriu com un amant tant de la ciència com de les lletres, però sobretot, un amant de tots aquells poetes i escriptors que són capaços de poder posar lletra a tot allò que nosaltres no podem, tot allò que pensam i que sentim.

Hi ha un somni que diu que no complirà mai, ser capaç d’escriure, d’escriure bé una novel·la o un conte, però temps per complir somnis, sempre n’hi ha.

Tothom el coneix per Miquel Calent, tant al seu poble, com al món de la cuina, un món on fa més d’un segle que hi pertany. La seva padrina, de qui s’emociona quan en parla, era Calent de malnom, i ell, no ha dubtat en fer-li el millor homenatge que podia acollint aquest Calent. La persona que, confessa, més vegades l’ha renyat, la que més ocells del cap li ha llevat i, sense cap dubte, de la que més coses ha après, “tots tenim referents, tots tenim persones a ses que hem estimat, que ens han ajudat, que hem enyorat. Tots tenim aquests ports on amarrar”, expressa al ritme de Lluís Llach.

[thb_image_slider thb_equal_height=»true» autoplay=»true» images=»45492″]
Imatge de Nando Esteva per a Chefs(in) Magazine

Si bé la frase popular diu que “som el que menjam”, per en Miquel Calentmenjam el que som”. I aquí, a l’illa, hem menjat terra, camp i cultura pròpia. “Des d’un punt de vista físic i nutricional sí que ens afectarà més allò que menjam, però allò que hem menjat ens designa com a poble”, afirma.

En Miquel, si pogués berenar amb algú, diu: “m’agradaria berenar amb vosaltres, però com que ja ho he fet, berenaria amb na Neus Albis, una gran amiga, gran companya de conversa i gran persona”.

I vosaltres, amb qui berenaríeu?

Escolta aquí l’entrevista completa de Miquel Calent a El Replà d’IB3 Ràdio.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.