Search

Peccata Minuta a Ciutadella

El Mercat des Peix de Ciutadella tornà a ser l’escenari del Peccata Minuta de Chefsin per celebrar el Dia de les Illes Balears 2016 que, a Menorca, organitza el Govern de les Illes Balears en col·laboració amb el Consell de Menorca. En aquest cas també va ser imprescindible la participació de l‘ajuntament de Ciutadella que ens va obrir les portes d’aquest mercat tan emblemàtic.

Així que, quan a Menorca començava la festa, i per escenificar la germanor gastronòmica de les illes, a Palma els companys de Mallorca donaven el sus a la seva particular ruta de platets gourmet.

Sis cuiners i un bartender varen ocupar els llocs de la plaça on només unes hores abans es venia el peix fresc. En una mena de restaurant pop up els xefs Joan Bagur, Matteo Voccia, Sílvia Anglada, Oscar Torrens, Víctor Bayo, Tomàs Cano i el cocteler Joan Canals varen preparar un sopar de tapes per a més de 200 persones.

Entre tots varen aconseguir expressar l’essència d’un Peccata Minuta: donar a conèixer la bona cuina que es fa a Menorca amb petits tasts. Són platets, sí, però molt elaborats, i amb productes de primera que ens permeten donar una mossegada a la millor gastronomia de les Illes Balears, en un ambient informal i en un lloc emblemàtic i poc habitual.

Els assistents tastaren plats com, l’amanida temperada de rajada amb vinagreta de verduretes de l’hort i sàlvia de Víctor Bayo (Alcaufar Vell)

Peccata Minuta Chefsin

El bacallà i mel de gin, cremós de cuixot…i terres illenques d’Oscar Torrens (Alma Canalla)

peccata minuta chefsin

La vadella menorquina, bunyol de pera, formatge i cafè de Sílvia Anglada (Es Tast de na Sílvia)

peccata minuta chefsin

El cremós de xocolata amb sèsam negre, streuzel de cacau i flor de sal, ametlles garrapinyades i records de les seves flor de Matteo Voccia (La Gruta)

Peccata Minuta Chefsin

El caneló d’albergínia farcit de crema de patata amb sobrassada i salsa de formatge vell de Maó de Tomás Cano (Hotel Royal Son Bou)

peccata minuta chefsin

L’all i pebre de pop, de Joan Bagur (Rels Restaurant)

peccata minuta chefsin

El còctel d’ ‘aromes, textures i tradició, de Joan Canals (Ulisses)

peccata minuta chefsin

Què us sembla? I tot això amb una copa de vi de Binifadet: Merluzo blanco y Merluzo Tinto, dues referències de la bodega de Sant Lluís.

peccata minuta chefsin

I el pa del Peccata Minuta va arribar en forma de ‘palitos de Quely‘, bons i fàcils de menjar! Com el formatge del CRDO Queso Mahón Menorca que no podia faltar a una cita com aquesta amb alguns dels millors xefs de l’illa.

peccata minuta chefsin

I sobretot, gràcies a tots els que venguéreu per compartir amb els cuiners aquest esdeveniment!

gent peccata minuta

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields