Search

Sabeu com triar un bon meló?

Sabeu com triar un bon meló quan anau a plaça? Sabeu quins plats poden sortir de tan preuada fruita estiuenca? En Toni Gili, Pep Lluís Mayol Barretes i na Verónica Santamaría ens expliquen tot el què sempre has volgut saber damunt el meló i mai t’has atrevit a demanar, al Brou i fa sol d’aquesta setmana, la secció gastronómica  d’Al Dia a IB3 Ràdio, dirigida per Rafel Gallego. Aquesta fou la pregunta llençada a les xarxes:

[tweet https://twitter.com/AldiaIB3/status/1155765447914131456 width='600']

Miquel Àngel Barrios ens explicà per què quan encetam un meló i no té gust a res ens recorda al regust del cogombre, ja que ambdues plantes són de la mateixa família.  Malgrat els brouers fan tot el què cal fer (pegar copets, ensumar…), la majoria no sap què esperar rere el copet o l’olor. Perquè, com ens explicà Toni Gili –enginyer tècnic agrícola i responsable de l’àrea de producció, innovació i verdures, a més de soci de Terracor-tot dependrà de la varietat que triem. N’hi ha d’oloroses, d’altres variants que tindran la carn més tova o manco, unes ideals per a menjar amb pernil i d’altres enorme i ben toïsses però fora cap gràcia gastronòmica . És bo cercar qualsevol de les castes de meló que ofereix l’illa -eriçó, calapoter (el «piel de sapo» de tota la vida), blanc, tendral, rotget…- i cercar que estiguin ben escriturats, que dibuixin línies blanquinoses al llarg de la fruita. Saber apreciar el punt a través de la presió amb el dit i, cas de dubte, demanar al fruiter de confiança, que segur acertarà.

En Pep Lluís Mayol Barretes explicà què fer amb un meló, a banda de menjar-lo com a fruita. Pernil, en crema, en sopa, amanit o fet amb foie, el meló és una fruita que respon perfectament als paladars més exigents. Ens animà a provar-ne en forma de gaspatxo també i a donar-li un toc amb herbes aromàtiques, com ofereix ell a Ca’l Bisbe (Sóller).

I des d’Amorino Palma, Verónica Santamaria ens explicà que malgrat vainilla, fraula i xocolata segueixe essent els més demandats, els gelats i sorbets de fruita són de rotació ben elevada, sobretot en els mesos d’estiu i, com no podia ser d’altra manera, el què fan amb meló Charentais francès és un dels bestsellers.

Escolta el programa AQUÍ.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.

No fields found, please go to settings & save/reset fields