Search

Una classe de xampinyons

Dia 16 de desembre, el xef Tomeu Ramis, professor de l’extraescolar de cuina de Chefs(in)Kids!, va anar el dematí al mercat de l’Olivar a cercar els ingredients per a la recepta de la setmana, crema de xampinyons.

Quan pensam les receptes per a les classes, procuram elegir-les en funció del producte de temporada. I quin producte de tardor millor que els bolets? Ramis, va agafar diferents tipus de bolets: esclatassangs, picornells, picornells peluts, trompetes de la mort, camagrocs, xampinyons portobello… el mercat de l’Olivar estava a vessar! Aquell dia es va aturar a dues parades, Frutas Montiel i Frutas Ismael Cuenca.

Frutas Ismael Cuenca és la parada més antiga de l’Olivar. La placera li conta a en Tomeu que els bolets que més ven són els picornells i els níscalos. Frutas Montiel ja fa 15 anys que té la parada al mercat i el bolet que més ven és el picornell.

La recepta de la setmana al curs de cuina era crema de xampinyons. Però en Tomeu va voler que, a més, els nins tastassin i ensumassin els saborosos bolets de temporada. Justament, aquest és un dels nostres objectius: que els infants tastin i gaudeixin del menjar (sobretot, de les verdures!) En Tomeu les va saltejar i tots les varen voler tastar. 

Voleu veure com va anar? Mirau el vídeo a continuació.

RECEPTA DE LA CREMA DE XAMPINYONS

UTENSILIS: tauler de tallar, ganivet, olla, paella, batedora elèctrica.

COM ES FA: Picam la ceba i el porro al tauler amb un ganivet. Treim el peu als xampinyons i les trossejam en làmines. Posam un poc de mantega dins l’olla i un poc d’oli i ofegam les verdures. Quan estiguin llestes, hi posam el brou de verdures i ho deixam coure uns 15 minuts.

Per acabar hi posam nata i sal. També tenim l’opció d’afegir-hi, al gust, crostons de pà, pernil, bacó… 

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.