Search

Una experiència vital

Hi ha vegades que l’atzar (o el destí) ens regala experiències que ens marquen per a tota la vida. Jo he tengut la sort de fer feina a amadip.esment, una fundació que fa feina per tal de que les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies puguin gaudir dels mateixos drets i oportunitats que tots.

Fa més de 12 anys vaig començar a la fundació impartint cursos de formació. Poc a poc i amb molta il·lusió, ens vàrem donar compte de les possibilitats laborals que tenen aquestes persones dins el món de la restauració. Actualment, el departament d’alimentació gestiona 2 restaurants, una cafeteria, 5 cuines de col·lectivitats, un càtering….i la cosa continua creixent! D’aquí a poc s’obrirà un obrador que recuperarà la manera tradicional de fer pa, pastissos i gelats i, el mes de setembre, arranca una escola de cuina. Aquest nou projecte, dirigit a tota la població, té l’objectiu d’impulsar la formació dins un entorn empresarial, a través de la modalitat de la formació dual. El fet diferencial d’aquest projecte és que la persona amb discapacitat té un paper fonamental: és la protagonista, qui aporta el valor i la raó del que fem i com ho fem.

AMADIP ESMENT

Crec que és fonamental a la vida aprofitar al màxim les capacitats de cada persona. Les persones amb discapacitat m’han ensenyat a veure i a valorar les capacitats diferents, les no convencionals. Ells fan feina a cuines i a sales de restaurants, a cafeteries i a hotels. Fan tot tipus de tasques i compleixen amb totes les seves responsabilitats i obligacions com tots els treballadors (bé, jo diria que, a vegades, més que els que, en teoria, no tenim discapacitat. El seu grau de motivació és màxim).

amadip esment

A la vida hi ha feines que t’ajuden a millorar les tècniques, a saber el que no has de fer, que impulsen l’estimació per la professió… En aquest cas, dels 12 anys a amadip.esment, em quedo amb l’experiència de fer feina amb persones amb discapacitat. He après la gran lliçó de que a la vida no hi ha límits, que “querer es poder” i que, amb feina, exigència i esforç, TOTS podem arribar on vulguem i que, el més important, és creure amb les persones. No oblidar que som tan afortunats!!!

2 comments

  1. Si educar és admirable sempre, la teva tasca amb aquests al·lots és meravellosa. L’oportunitat de tenir una formació, un lloc de feina fa que la seva autoestima i la tranquilitat de les seves families siguin un extra a la teva activitat com a xef!
    M’encanta el que fas.
    Margalida

Comments are closed.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.