Una experiència vital

Hi ha vegades que l’atzar (o el destí) ens regala experiències que ens marquen per a tota la vida. Jo he tengut la sort de fer feina a amadip.esment, una fundació que fa feina per tal de que les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies puguin gaudir dels mateixos drets i oportunitats que tots.

Fa més de 12 anys vaig començar a la fundació impartint cursos de formació. Poc a poc i amb molta il·lusió, ens vàrem donar compte de les possibilitats laborals que tenen aquestes persones dins el món de la restauració. Actualment, el departament d’alimentació gestiona 2 restaurants, una cafeteria, 5 cuines de col·lectivitats, un càtering….i la cosa continua creixent! D’aquí a poc s’obrirà un obrador que recuperarà la manera tradicional de fer pa, pastissos i gelats i, el mes de setembre, arranca una escola de cuina. Aquest nou projecte, dirigit a tota la població, té l’objectiu d’impulsar la formació dins un entorn empresarial, a través de la modalitat de la formació dual. El fet diferencial d’aquest projecte és que la persona amb discapacitat té un paper fonamental: és la protagonista, qui aporta el valor i la raó del que fem i com ho fem.

AMADIP ESMENT

Crec que és fonamental a la vida aprofitar al màxim les capacitats de cada persona. Les persones amb discapacitat m’han ensenyat a veure i a valorar les capacitats diferents, les no convencionals. Ells fan feina a cuines i a sales de restaurants, a cafeteries i a hotels. Fan tot tipus de tasques i compleixen amb totes les seves responsabilitats i obligacions com tots els treballadors (bé, jo diria que, a vegades, més que els que, en teoria, no tenim discapacitat. El seu grau de motivació és màxim).

amadip esment

A la vida hi ha feines que t’ajuden a millorar les tècniques, a saber el que no has de fer, que impulsen l’estimació per la professió… En aquest cas, dels 12 anys a amadip.esment, em quedo amb l’experiència de fer feina amb persones amb discapacitat. He après la gran lliçó de que a la vida no hi ha límits, que “querer es poder” i que, amb feina, exigència i esforç, TOTS podem arribar on vulguem i que, el més important, és creure amb les persones. No oblidar que som tan afortunats!!!

Ver comentarios (2)

Deja un comentario

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© CHEFS(IN) IS A DEACORDE AGENCY BRAND

Volver arriba
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.