Chefs(in)Radio

Responem preguntes sobre maridatge de vins

Avui aquest post va de maridar plats Sou dels que acompanyau el peix amb un vi blanc i la carn amb un vi negre? Sou dels que només demanau un escumós quan heu de brindar? O sou dels que heu deixat enrera el vi rosat? He fet una petita enquesta a Twitter per copçar opinions…

Arriba el sifoner!

Una fàbrica a cada poble La indústria de les begudes carbonatades, especialment gasoses i pinyes, va ser molt important a les Balears del segle XX. A Mallorca, Begudes Puig va néixer l'any 1927 a Llucmajor. A Menorca, Cas Xifoner va obrir les portes l'any 1950 a Ferreries. A Brou i fa sol, la secció gastronòmica…

Coctelería de autor en Baleares

La coctelería de autor está alcanzando niveles de gran calidad en Baleares y coctelerías como Ginbo, Chapeau 1987 o Ulisses presentan sus nuevas cartas.

Se hace camino al andar

Los restaurantes se reinventan con la crisis del covid, como Brut, Clandestí o Vinya Toneta en Mallorca. Los entrevistamos en Brou i fa sol.

Cuina francesa per Sant Valentí

Amb Sant Valentí molt aprop no se’ns ocorre res més romàntic que la cuina francesa. Patrick James, francès i xef de Pan y Vino Menorca, ens revela els secrets de la gastronomia de la ciutat de l’amor – i, sobretot, del seu restaurant a Menorca–.

Mar i muntanya

Mar i muntanya, les receptes que combinen peix, marisc i carn, productes que tenen un origen tan distint però que casen a la perfecció.

Tardor: temps de conserves

 Confitura de pruna i conserves de tomàtiga, passa a passa Els cuiners Benet Vicens i Joan Marc Garcias ens donen les pautes a seguir de com preparar unes bones conserves de tomàtiga i de confitura de prunes de frare al programa Al Dia: Brou i fa sol, la secció gastronòmica d’IB3 Ràdio, dirigit per Rafel…

Sabeu com triar un bon meló?

L’enginyer tècnic agrícola de Terracor -Toni Gili-, el xef Pep Lluís Mayol “Barretes” de Sóller i Verónica Santamaría de Gelats Amorino (Palma) ens parlen de meló: com triar el millor i com menjar-nos-el

Què menjaven els cartoixos de Valldemossa?

Els cartoixos de Valldemossa no podien menjar carn. Malgrat això cuinaven tortuga perquè no la consideraven carn, un animal avui en dia protegit però que no fa tant formava part de les grans celebracions, tant guisada com en sopa.

Coca Toneta

María Solivellas, chef de Ca Na Toneta, ahora en Palma, en Sant Francesc Hotel Singular, con un nuevo proyecto: Coca Toneta.