Search

Llufriu, personalitat pròpia

Felip Llufriu, xef de Mon Restaurant, és un dels xefs menorquins més tècnics de l’illa, i el seu nom sona amb força a les travesses de quin serà el primer restaurant menorquí en aconseguir una estrella Michelin. Tot i que podria ser enguany, a Llufriu no li obsessiona el preuat guardó. «Tots els reconeixements són sempre benvinguts», però no és, ni molt manco, una qüestió que no es pugui treure del cap. Tot al contrari. «L’objectiu ara és un altre.»

Una fonda al Mon Restaurant

Des que Llufriu tornà a Menorca després de passar 13 anys a Barcelona, ara fa gairebé dos anys, té al cap la idea de convertir Mon Restaurant en una fonda, i sembla que el projecte ja és ben aprop de fer-se realitat. Hores d’ara, la fonda és el seu objectiu primer, a curt i mig termini. Si no hi ha novetats, a la primavera de l’any que ve Mon Restaurant serà un lloc a on podrem anar a sopar, quedar a dormir i berenar a l’endemà. O en l’ordre que us agradi més.

Segell Roca, personalitat pròpia

Format a Menorca, Llufriu partí de ben jove a aprendre d’algunes de les millors cuines. Així, entre els seus mestres trobam noms de prestigi com els de Jean-Louis Neichel, Andoni Aduriz, Jean-Luc Figueras o els germans Roca. Al costat dels tres germans catalans ha passat els darrers 13 anys de la seva carrera, primer als fogons del Celler de Ca’n Roca i després com a cap de cuina al Roca Moo, el restaurant de l’hotel Omm de Barcelona, a on aconseguí una estrella Michelin i dos Sol Repsol.

«Després de fer feina 13 anys amb els germans Roca, està clar que alguna cosa queda», explica Llufriu. No obstant això, el xef de Mon Restaurant remarca que tot i que les influències no es poden negar, la seva intenció en tornar a Menorca era obrir un nou camí, i sembla que ho ha aconseguit. «Mon Restaurant té personalitat pròpia», diu Llufriu qui, al restaurant, ofereix cuina bàsicament mediterrània. «Producte mediterrani i plats mediterranis». Així de clar i concís és el xef quan li demanam que defineixi la seva cuina, en la qual predominen els productes de proximitat i locals.

Un amor pel producte fresc que es posa en evidència quan no trobam carta al Mon Restaurant, sinó únicament dos menús degustació, un de curt (3 plats) i un de més llarg (7 plats). La temporada és qui marca els temps en la cuina de Felip Llufriu, guardonat ‘Xef de l’Any’ per l’Associació de Periodistes Gastronòmics de les Illes Balears el 2014.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.