Search

Perelló i Genestra, les noves arrels de la cuina

Rafel Perelló i Andreu Genestra s’han enfonsat en les arrels mediterrànies per compartir-les amb els assistents al curs #a4manos. Serà dia 19 de març, de 18 a 21 hores, a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Mestres i cuiners, a parts iguals.

Els dos xefs ens presenten unes receptes de títol senzill amb les quals ens volen sorprendre afegint-hi el seu enginy. Elaboraran junts un menú de quatre plats amb els ingredients de la terra. Cada plat anirà acompanyat d’un vi de Vinyes i Bodegues Miquel Oliver de Petra. Serà Pilar Oliver, en representació de les bodegues, qui ens expliqui les caracterítiques de cada vi:

  • Arròs brut amb sepionets, caragols i pèsols (Perelló). Amb vi Ses Ferritges 2009.
  • Suquet “Cartafata” (Genestra). Amb Son Caló Blanc 2012.
  • Mè rostit amb patates (Perelló). Amb vi Aia 2009.
  • Ron cremate d’es Verger d’Alaró (Genestra). Amb Original Muscat Miquel Oliver 2012.

Ingredients a l’abast com el fonoll, l’herba-sana, els pèsols, la ceba, la tomàtiga de ramellet, el patató o la mel, que permetran transformar el mè rostit i l’arròs brut – tan habituals en les nostres taules- en un menjar intens, aromàtic, gustós… volem creure que exquisit.

Com és habitual en la nostra proposta de curs #a4manos, aquest també estarà moderat, perquè no ens volem perdre ni un poquet de la sabiduria dels dos xefs. L’encarregat serà el periodista Jesús Torné entusiasta del cinema, l’art i la gastronomia. Combinació perfecta.

Una pinzellada

Rafel Perelló és el xef del restaurant 365 de l’hotel Son Brull de Pollença. La seva relació amb la cuina va començar a un forn tradicional, ajudant el forner a fer panades, coques i ensaïmades. Va tenir la sort i l’oportunitat de formar part de l’equip de Marc Fosh i testimoni de la seva estrella Michelin. Ha compartit cuina, fogons i feina amb Tomeu Caldentey, Joan Marc o Guillermo Méndez. Experiències i persones que han convertit Rafel Perelló en un cuiner de primera, ara des de l’antiga finca de Son Brull, a Pollença, on conreen la terra per gaudir dels productes de l’hort.

Andreu Genestra de jove ja sabia que volia ser cuiner. Però encara no s’ha fet gran. Té 30 anys i molta inquietud al cor i als fogons. Ha compartit amb Rafel Perelló al mestre Fosh, i ha après d’altres grans com Arzak o Jean Louis Neichel. Li agrada viatjar i de cada viatge du cap a Mallorca una experiència, tres o quatre ingredients, dos o tres amics. Estocolm, Miami, Rússia o Kuwait… Res li fa por a Andreu Genestra que fa cuina de la terra, orgullós de ser mallorquí, des del restaurant que du el seu nom a l’hotel rural Predi Son Jaumell, una possessió del segle XVI que mira cap al castell medieval de Capdepera.

Close
Chefs(in) is a Deacorde brand © Copyright 2012-2023. All rights reserved.
Close
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.