Perelló i Genestra, les noves arrels de la cuina

Rafel Perelló i Andreu Genestra s’han enfonsat en les arrels mediterrànies per compartir-les amb els assistents al curs #a4manos. Serà dia 19 de març, de 18 a 21 hores, a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Mestres i cuiners, a parts iguals.

Els dos xefs ens presenten unes receptes de títol senzill amb les quals ens volen sorprendre afegint-hi el seu enginy. Elaboraran junts un menú de quatre plats amb els ingredients de la terra. Cada plat anirà acompanyat d’un vi de Vinyes i Bodegues Miquel Oliver de Petra. Serà Pilar Oliver, en representació de les bodegues, qui ens expliqui les caracterítiques de cada vi:

  • Arròs brut amb sepionets, caragols i pèsols (Perelló). Amb vi Ses Ferritges 2009.
  • Suquet “Cartafata” (Genestra). Amb Son Caló Blanc 2012.
  • Mè rostit amb patates (Perelló). Amb vi Aia 2009.
  • Ron cremate d’es Verger d’Alaró (Genestra). Amb Original Muscat Miquel Oliver 2012.

Ingredients a l’abast com el fonoll, l’herba-sana, els pèsols, la ceba, la tomàtiga de ramellet, el patató o la mel, que permetran transformar el mè rostit i l’arròs brut – tan habituals en les nostres taules- en un menjar intens, aromàtic, gustós… volem creure que exquisit.

Com és habitual en la nostra proposta de curs #a4manos, aquest també estarà moderat, perquè no ens volem perdre ni un poquet de la sabiduria dels dos xefs. L’encarregat serà el periodista Jesús Torné entusiasta del cinema, l’art i la gastronomia. Combinació perfecta.

Una pinzellada

Rafel Perelló és el xef del restaurant 365 de l’hotel Son Brull de Pollença. La seva relació amb la cuina va començar a un forn tradicional, ajudant el forner a fer panades, coques i ensaïmades. Va tenir la sort i l’oportunitat de formar part de l’equip de Marc Fosh i testimoni de la seva estrella Michelin. Ha compartit cuina, fogons i feina amb Tomeu Caldentey, Joan Marc o Guillermo Méndez. Experiències i persones que han convertit Rafel Perelló en un cuiner de primera, ara des de l’antiga finca de Son Brull, a Pollença, on conreen la terra per gaudir dels productes de l’hort.

Andreu Genestra de jove ja sabia que volia ser cuiner. Però encara no s’ha fet gran. Té 30 anys i molta inquietud al cor i als fogons. Ha compartit amb Rafel Perelló al mestre Fosh, i ha après d’altres grans com Arzak o Jean Louis Neichel. Li agrada viatjar i de cada viatge du cap a Mallorca una experiència, tres o quatre ingredients, dos o tres amics. Estocolm, Miami, Rússia o Kuwait… Res li fa por a Andreu Genestra que fa cuina de la terra, orgullós de ser mallorquí, des del restaurant que du el seu nom a l’hotel rural Predi Son Jaumell, una possessió del segle XVI que mira cap al castell medieval de Capdepera.

Ver comentarios (0)

Deja un comentario

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© CHEFS(IN) IS A DEACORDE AGENCY BRAND

Volver arriba
Lista de espera Te informaremos cuando volvamos a tener plazas/productos en stock. Por favor, déjanos tu correo aquí.